Sunday, June 21, 2020

Jumissa kotona: Sevilla päivä 99

Tänään kotona ollaan jumissa korkean lämpötilan takia: ennusteen mukaan 39 astetta klo kuudelta illalla. UV varoitus: 10. Omassa mittarissa ulkolämpötila on 36.6 astetta (sisä 28 :/).

Muuten päivää juhlistetaan tietysti juhannuksen takia, tänään on vuoden pisin päivä - täälläkin (päivän pituus: 14:44:32). Niin, ja ensimmäiset lennot saapuivat Sevillan lentokentälle aamulla sitten kolmeen kuukauteen.

Todellinen juhlahan on se, että poikkeustila on tänään loppunut. Se kesti 98 päivää, kaikkiaan  2351 tuntia. What a ride.

En ole koskaan varmaan syönyt niin paljon kotiruokaa päivittäin ja istunut Masan kanssa pöytään lounaalle sekä illalliselle. Siitä on myös todella pitkä aika, että en olisi matkustanut yli neljään kuukauteen esim. lentokoneella jonnekin (viimeinen lento 5.2.).

Poikkeustilan purku on ollut myös omansa. Eilen olimme terassilla tapaksella, pöytiä oli kaksi katukivetyksellä. Naureskelimme tarjoilijalle, joka toi lautasta pöytään maski leuanalla roikkuen ja pidellen juuri kiinni veitsen ja haarukan kahvoista, ennenkun tumppasi ne suoraan pihvin päälle kastikkeeseen (tapas: lomo al whiskey, jos mietititytti).

Aika näyttää, mitkä hygieniatoimet purevat. Yksi on tietysti, että varotoimia on pistetty voimaan, mutta toinen on, että miten hyvin ihmiset niitä osaavat ja voivat noudattaa!

........
ps. In Spain as a whole, there were 46,089 excess deaths over the period, a 38.8% increase from the expected number, based on historical trends (el Pais).





No comments: