Monday, March 23, 2020

Jumissa kotona: Sevilla päivä 9

Päätin ottaa sunnuntain rennosti, onnistuin nukkumaan tosi pitkään ja heräilin hiljalleen sohvalla uutisia lukien. Ensimmäinen hyvä uutinen oli, että Sevillassa oli hieman vähemmän uusia tapauksia kuin edellisenä päivänä (mikä saattaa myös olla mittavirhe!), sitten huomasin jymyn: hallitus suunnittelee poikkeustilan pidennystä vielä kahdella ylimääräisellä viikolla!

Tästä oli jo hieman ilmoiteltu, mutta 2 viikkoa tuntuu kovalta - etenkin kun juuri ehti huoahtamaan, että ensimmäinen viikko jo takana ja tässä ollan puolessa välilissä karanteenia...

Keli on muuttunut kylmemmäksi ja aamupäivän taivaskin oli pilvessä. Kun aurinko pilkahteli näkyviin, kävin huoltamassa puutarhaani kattoterassilla. Kolme tomaattiani kasvavat kiitettävästi, mutta itse kasvi on lerpahtanut ja osa lehdistä roikkuu. Uudet kukatkaan eivät tunnut tuottaneen hedelmää, harmi. Ehkä se saa liikaa vettä, kreikkalainen kollegani ehdotti. Eli nyt tomaatti "laihikselle".

Samainen kollega ehdotti, että pitäisimme lukupiiriä Skypen välityksellä ja juttelisimme lukemastamme kirjasta viinilasit kädessä - minusta tuo oli loistava idea! Heillä oli kirjakin valittuna, nyt pitää vain hankkia se, ja tietyti lukea. Tällä hetkellä yöpöydälläni on vielä jo yli kaksivuotinen projekti, Don Quijote. Luen sitä suomeksi ja tämä on uusi käännös, joka on kyllä aivan loistava (by Jyrki Lappi-Seppälä). Olen sivulla 900, enää noin 1020 jäljellä. Ehkäpä näin koronanaikaan tuokin eeppos pääsee takaisin kirjahyllyyn..

Päivän kohokohta oli Skype-puhelu Suomeen sisaruksien kanssa :) Ehkä alin hetki oli espanjalaisen verokaavake Modelo 720 täyttäminen ja lähettäminen. Long story short, aina se vaan niin tökkiii....!

No comments: