Monday, April 27, 2020

Jumissa kotona: Sevilla päivä 44

Sevillan kaksi kevään huipentumaa ovat pääsiäisviikko (la Semana Santa) ja la Feria de Abril. Hmm, mitenkähän tuon jälkimmäisen edes kääntäisi sopivasti suomeksi? "Kevään juhla"on aika varovainen ilmaus ja kuulostaa melko understatement'iltä!

La Ferian speksit: bilealueelle on rakennettu viikon ajaksi noin tuhat yksittäistä "telttaa", joissa kaikissa on baari. Alueelle tullaan suuren portin kautta, se rakennetaan joka vuonna uudestaan erikuvioilla (kuva vuodelta 2018).

Het aamupäivästä alkaen aluetta kierretään ympäriinsä hevosilla ja vaunuilla viimeisen päälle pyntättyinä. Auringonlaskun aikaan kun hevoset poistuvat, vielä enemmään pyntättyjä ihmisiä (vielä enemmään pyntättyinä jos mahdollista) saapuu paikalle. Toisella puolella  on julmetun kokoinen huvipuisto laitteineen.

Nyt kun Feriakin on peruttu, niin jotkut sevillalaisista päätti kuitenkin juhlia! Meidän kadun toisessa päässä on pätkä, joka on tyylin mukaan koristeltu. Kävelin tänään ohi jo ihastelin koristelua, johon kuuluu värikkäät paperivalot (pallomaiset), silkkihuivit (manton de manilla) ja tietty sevillana musiikkia, jota kuuluu tanssia pareittain (kyllä, tanssikurssi on käyty!).

Musiikki raikasi yhdeltä kattoterassilta ja naapurit ovat parvekkeilla feria-mekkoihin pukeutuneina. Ja tietysti joko manzanilla tai rebujito lasi kädessä (tyypilliset Feria drinkit). OLÉ LA FERIA! VIVA LA FERIA!






No comments: