Wednesday, April 22, 2020

Jumissa kotona: Sevilla päivä 39

Siinä toisessa ajanlaskussa, Aikaa Ennen Koronaa, olisin nyt New Delhissä, Intiassa. Ajattelin vaan mainita, että oli sitä elämää joskus.

Odotin itseasiassa tätä matkaa innolla. En ole vielä koskaan käynyt Intiassa, tämä olisi ollut mainio mahdollisuus saada ensikosketus. Olisin mahdollisesti saanut laitettua muutaman omakustannepäivän matkaan lisäksi ja viettänyt muutaman päivän Marikan vieraana New Delhissä.

Vaikea miettiä, mitä olisin tehnyt tai nähnyt New Delhissä. Jos sinulla on vain yksi päivä aikaa, niin mitä teet? Pyöriä muutamissa kortteleissa hotellin lähellä ja ehkä käydä jossain Tripadvisorin suosittelemalla kiertoajelulla?

Viime lokakuussa minulla oli 20 tuntia aikaa Manillassa. Varasin 2 tunnin pyöräily-kierroksen vanhassa kaupungissa (Bambike Ecotours Intramuros). Intramuroshan on espanjaa ja tarkoittaa vallitettua osaa kaupungissa.

Ennen tuota matkaa Filippiineille en oikein tajunnutkaan, että sen maan historia kytkeytyy suoraan Espanjaan ja sen kultakauteen. Nimi tulee Espanjan kuninkaan Filip II mukaan, jonka aikana maa "löydettiin" (siis tuo samainen Magallanes vuonna 1521 ja laiva oli se sama, josta jo puhuttiinkin).


Koko kierroksen ajan katselimme espanjalaisten rakennuttamia katolilaisia kirkkoja ja munkkiluostareita, aika ironista! Tässä yksi mielenkiintoinen yksityiskohta: nämä leijonat (tai koirat) vartioivat yhden kirkon edustalla. Ne kuitenkin ovat selkeästi kiinalaista tyylisuuntaa.

Meidän guide sanoi, että kirkon olivat rakentaneet kiinalaiset kristityt, itseasiassa pakkotyöllä, siksi kiinalainen tyyli. Ja sitten, kiinalaiset Philippiineillä? Siellä on kuulema yksi maailman suurimmista kiinan ulkopuolella olevista chinatowneista - jo siis silloin herran vuonna 1600 ja jotain!

No comments: