Friday, March 20, 2020

Jumissa kotona: Sevilla päivä 6

Paddle on todella susittu peli Espanjassa, tai ainakin Sevillassa, se on vähän kuin kössin ja tenniksen välimuoto. Täällä on paljon ulkokenttiä ja niissä käydään pelaamassa porukalla, esim. duunista, naapureiden kesken, kaveriporukassa.
Eilen iltapäivästä avoimesta ikkunasta kuului pallon pomputusta. Hetkinen! Kohta huomasin mailan heiluvan kattoterassilla ja pallo lensi pyykkinarujen yli toiselle pelaajalle! Tätä en ollutkaan ennen nähnyt, naapurin sedät olivat paddle puuhissa katolla.Kuvassa näkyy vasemmalla alhaalla mailansyrjää ja jos tarkkaan katsoo, niin näkyy myös pallo lentämässä pyykkinarujen yli.

Tälläiset kattoterassit on yllättävän vähän käytössä täällä Sevillassa muuhun kuin pyykkienkuivatukseen. Jokaisella on omat narut ja niitä käytetään. Muuten siellä ei ole kukaan. Kun etsin asuntoa, olisin halunnut myös terassin, mutta sitä ei löytynyt. Kysyin välittäjältä, että voinko viedä kattoaterassille esim aurinkotuolin, hän katsoi minua hieman huvittuneena mainiten, että ainoastaan ulkkarit haluaa olla yksin katolla, kaikki sevillaanot ovat porukalla ulkobaareissa. 

Sellaista - tämä linkki on muuten aivan liikkis, tässä samalla kadulla asuvat soittavat joka ilta yhdessä parvekkeiltaan Espanjan ja Andalusian kansallishymnin! He kuuluvat samaan kirkkoporukkaan (hermandad) ja koska nyt Semana Santa on peruttu, se tarkoittaa että heidän suuri pääsiäiskulkue, jossa torvisoittokunta soittaa, on myös peruttu, mutta harjotukset pidetään! Ole!

No comments: