Thursday, April 09, 2020

Jumissa kotona: Sevilla päivä 25

Sevillassa on hirveä määrä lintuja ja etenkin nyt keväällä kuuluu vaikka minkälaista sirkutusta joka kulmalta. Pääskyset olivat saapuneet tänne jo tovi ennen karanteenin alkua, ja siinä aivan karanteenin alkuaikoina, eli noin kuukausi sitten, olin huomannut jo muutamia kiitäjiä. Ne ovat englanniksi nimeltään swift.

Kun aamulla joogaan katolla, niin taivas on täynnä kiitäjiä ja pääskyjä. Ne ovat taitavia lentäjiä molemmat. Etenkin kiitäjät kaartelevat isossa porukassa ja syövät ötököitä, eräs lintubongari puhui "aerial planktoneista", ilmankehän planktoneista.

Aluksi en osannut erottaa pääskyjä ja kiitäjiä toisistaan, mutta voisi sanoa, että kiitäjät ovat vielä parempia lentäjiä kuin pääskyset! Nyt kuin katsoin wikipediaa, niin siellä sanottiinkin, että kiitäjä on aikaisemmalta nimeltään tervapääsky, joka ei kuitenkaan ole pääskyen läheistä sukua.

Työmatkallani on yksi talo, jonka katonrajassa on joka kesä pitkä rivi kiitäjien pesiä. Kutsun sitä taloa "swift hoteliksi". Ne tulevat aina takaisin keväällä, ja nyt eräs työkaverini joka asuu siinä talossa, jo ilmottikin pari viikkoa sitten, että täällä ne taas ovat! Bienvenidos!

No comments: