Saturday, April 11, 2020

Jumissa kotona: Sevilla päivä 26

Vessapaperin hamstraaminen on ihan passé, nyt nimittäin on pula hiivasta! Huomasimme jo viime viikolla, että sitä ei löytynyt lähikaupoista. Nyt viikon aikana olemme kysyneet sitä kaikista kaupoista, joissa olemme käyneet, ja saaneet pelkästään "ei oota".

Täälläkin siis on ihmisillä päällä peipomis-buumi. Perehtyäkseni aiheeseen, Googlasin "porque no hay levadura" ja opin, että lapsiperheiden huvitus on nyt ollut leipoa kaikenlaisia biskotteja (kuva: bizcocho casero) ja muita jälkkäreitä.

Toisen artikkelin mukaan internet haut termeille "kotitekoinen leipä", "mistä ostaa hiivaa" ja "mikä korvaa hiivan" ovat moninkertaistuneet viime viikkojen aikana.

Aiheensta illallispöydässä keskustellessamme mieleeni tuli, että jossain suomalaisessa verkkolehdessä oli jo ajat sitten otsikko (siis tyyliin karanteenin alkuaikoina), että hiivatehdas on vuoroissa 24/7 kovan kysynnän vuoksi.

Ihmettelin otsikkoa, ekanakin jo sen takia, että minulla ei ole hajuakaan mitenkä hiivaa tehdään (esim. pystytäänkö vaikka kolmessa vuorossa tekemään kolme kertaa enemmän hiivaa kuin aiemmin yhdessä vuorossa?).Toisaalta, mietin kaikkia FB:ssä näkemiäni korvapuusteja, niin en ihmetellyt asiaa sen enempää.

No onneksi Matt sai vanhoista hiivoista oman juuren käyntiin ja ehkäpä jo huomenna meillekin tulee omatekoista ruisleipää!  Nam!

No comments: