Friday, April 10, 2020

Jumissa kotona: Sevilla päivä 27


Kiirastorstain vastainen yö on yleensä meidän kadulla tosi busy, sinä yönä on pääsiäiskulkue, jossa on mukana tuhansia ihmisiä itse kulkueessa ja kaduilla vielä enemmän.

Kulkue eli procession alkaa kello 1 yöllä meidän kadun kirkosta ja matkaa keskustan Katedraaliin ja takaisin. Se kestää 11 tuntia, jonka aikana voi katua kokovuoden syntejään, ja varmaan saada ne anteeksikin.

Pääosissa ovat huppupäiset "nasareenot" jotka kävelevät kynttilät kädessä. "Costalerot" puolestaan kantavat pyhäinkuvia, yksi Jeesuksesta ja toinen Neitsyt Mariasta. Nuo "pasot"on tuhansia kiloja painavia ja miehistöä vaihdetaan tiuhaan, veikkaan n 10 minutin välein. Mukaan kuuluu tietysti ainakin muutama puhallinorkesteri, jotka soittavat surumielistä marssimusiikkia, tästä löytyy muutama esimerkki.

Tänä vuonna näitä kulkueita ei järjestetty, kuulema ensimmäisen kerran sitten Espanjan sisällisodan jälkeen. Joten kuvat Playmobile ukoista! Kirkkoa vastapäisen kaupan ikkunassa on aivan mahtava jäljitelmä koko kulkueesta yleisöineen! Yläuvassa näkyy nasareenoja huppuineen ja alakuvassa näkyy "paso", kun se tulee ulos kirkosta. Tässä jää kyllä pääsiäispuput toiselle sijalle!


No comments: